שינויים

אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
__NOTOC__{{הסדרים:חזור|2009}}
+
__NOTOC__
 +
{{הסדרים:חזור|2009}}
 +
{{הסדרים:חזור|קטגוריה פנים}}
 
== תקציר ==
 
== תקציר ==
 +
* עמודים 109-110 בהצעת מדיניות 2009-2010
 
* {{החלטת ממשלה|158|תיקון דיני הארנונה|2009|05}}
 
* {{החלטת ממשלה|158|תיקון דיני הארנונה|2009|05}}
  −
== דברי הסבר ==
      
== סעיפים קשורים ==
 
== סעיפים קשורים ==
שורה 11: שורה 12:  
== ניתוחים והשפעות ==
 
== ניתוחים והשפעות ==
   −
{{חוק ההסדרים 2009}}
+
== דברי הסבר ==
 +
==== לסעיף 1 ====
 +
 
 +
'''לעניין סעיף 1.1''' – להסדיר את אי הבהירות בהגדרת "מדד השכר הציבורי" המהווה רכיב בנוסחת שיעור עדכון הארנונה, ולהבהיר כי המדד האמור יחושב במחירים שוטפים ולא במחירים קבועים.
 +
 
 +
'''לעניין סעיף 1.2''' – חוק הסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב), התשנ"ג-1992 (להלן – החוק) קובע כי סכום הארנונה הכללית שתטיל המועצה בכל שנת כספים יהיה הסכום שהגיע כדין בשנת הכספים הקודמת, בתוספת שיעור העדכון. יוצא איפוא כי גם במקרה בו שיעור העדכון המתחייב לפי החוק הינו נמוך מאוד, עד כדי כך שאינו מצדיק את כל ההיערכות הנדרשת לביצועו, יש חובה לבצע עדכון כאמור. על מנת לייתר את הצורך בעדכון במצב זה, מוצע לתקן את סעיף 9 לחוק ולהסמיך את השרים לקבוע כי סכום הארנונה הכללית לא יעודכן, במצב בו שיעור ההפחתה או ההעלאה המתחייב מהחוק אינו עולה על 0.25%.
 +
 
 +
'''לעניין סעיף 1.3''' – במצב החוקי הקיים, שר הפנים, בהסמכת שר האוצר, רשאי לאשר הטלת תוספות ארנונה אך ורק לגבי רשות מקומית הנמצאת בתוכנית הבראה. מתברר, כי ישנן רשויות מקומיות שאינן נמצאות בתכנית הבראה, אשר ראוי ומוצדק ליתן להן אישור להטיל תוספת ארנונה במהלך השנה, וזאת לצורך גביית סכומים נוספים מתושבי הרשויות הנדרשים כדי להגיע לאיזון תקציבי. אשר על כן, מוצע לתקן את סעיף 11 בחוק ולקבוע כי שר הפנים, בהסכמת שר האוצר, יהיה רשאי ליתן אישור לרשות מקומית להטיל תוספת ארנונה, בנסיבות מיוחדת, במהלך שנת הכספים, ללא אבחנה בין רשות מקומית המצויה בתכנית הבראה לבין רשות מקומית שאינה כזו. על מנת למנוע אי בהירות, מוצע לקבוע עוד כי מועצה, לעת החלטה על תוספות הארנונה, תחליט האם התוספת תיווסף לשיעור הארנונה הבסיסי כפי שהוחלט בתחילת השנה ותהווה חלק ממנו, או שתהיה תקפה רק לאותה שנת כספים.
 +
 
 +
'''לעניין סעיף 1.4''' – בשל קיום הבחירות ברשויות המקומיות בנובמבר 2008, נוצר קושי מעשי לעמוד בלוחות הזמנים הקבועים בחוק לעניין החלטת מועצה בנוגע לצו ארנונה לשנת 2009, פרסום הצו והמועד האחרון הקבוע בחוק להגיש בקשה להיתר חריג לשם יישום החלטת המועצה. בנסיבות אלו מוצע לקבוע מועדים נידחים בהוראת שעה כמפורט בהחלטה.
 +
 
 +
==== לסעיף 2 ====
 +
במסגרת סעיף 29 לחוק המדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2005 (תיקוני חקיקה), תשס"ה-2005, הוסף סעיף 274ב1 לפקודת העיריות, ובו נקבעו תעריפים מירביים לחיוב בארנונה בגין קרקע תפוסה במפעלים שעיקר פעילותם תכנון או ייצור מערכות נשק או תחמושת, ואשר עיסוקם מחייב החזקה בשטחי קרקע נרחבים לצרכי בטיחות.
 +
 
 +
הקריטריונים שנקבעו בסעיף 274ב1 האמור הם שטח הקרקע המוחזק בידי מפעל לייצור נשק ומיקומו הגיאוגרפי. לאור טענות לאי בהירות, מוצע להבהיר בחוק, למען הסר ספק, כי הקריטריון לתחולת התעריפים המופחתים לקרקע תפוסה במפעל לייצור נשק הנו שטח הקרקע הכולל המוחזק על-ידי המפעל בפועל, וזאת בין אם הוא נכלל בתחומה של רשות אחת ובין אם הוא נכלל בתחומיהן של מספר רשויות סמוכות.
 +
 
 +
בהתאם לכך, הסכום המרבי לארנונה כללית בגין קרקע תפוסה שיחול על אותו מפעל, בהתאם לחישוב האמור, יחייב את כלל הרשויות המקומיות שבשטחן המפעל, ללא תלות בשטח המפעל שבתחום כל אחת מהן.
 +
 
 +
{{חוק ההסדרים 2009|תיקון דיני הארנונה}}
1,732

עריכות