שינויים

נוספו 580 בתים ,  12:37, 11 בספטמבר 2008
שורה 21: שורה 21:     
==יישום השיטה==
 
==יישום השיטה==
שיטה זו מקובלת בערים רבות בעולם. מקום בולט אחד שיישם את השיטה הוא [[קוריטיבה]] שבברזיל. בעורקי התנועה נוסעים אוטובוסים גדולים שיכולים להכיל 300 איש. ב[[פורטלנד]] קיים סידור דומה, כאשר במקום אוטובוסים משתמשים בשילוב של חשמליות ורכבת קלה. בשני המקומות יש [[עירוב שימושי קרקע]] שמקצר את מרחקי הנסיעה, כמו גם אמצעים אחרים משלימים כמו רשת ענפה של [[שבילי אופניים]], ורחוב ידידותי להולכי רגל. לפי ז'יימה לרנר, ראש העיר לשעבר של קוריבטיה, הדבר בוצע בעוד 83 ערים בעולם.
+
שיטה זו מקובלת בערים רבות בעולם. ראש העירייה של העיר [[קוריטיבה]] שבברזיל, [[ז'יימה לרנר]] יישם את השיטה הזו החל משנות ה-70. בעורקי התנועה נוסעים אוטובוסים גדולים ([[BRT]]) שיכולים להכיל 300 איש. עשרות ערים אחרות (83 לפי לרנר) הלכו בעקבות קורטיביה. דוגמה בולטת ליישום דומה קיימת ב[[בוגוטה]] החל משנת 2000, בה תחוברת מעברים מייושמת בעמצעות מערכת ה-BRT הגדולה בעולם.
 +
 
 +
גם בערים במדינות עשירות יותר כמו [[פורטלנד]] קיים סידור דומה, כאשר במקום אוטובוסים משתמשים בשילוב של חשמליות ורכבת קלה. במקומות רבים בהם מיושמת השיטה יש גם [[עירוב שימושי קרקע]] שמקצר את מרחקי הנסיעה, כמו גם אמצעים אחרים משלימים כמו רשת ענפה של [[שבילי אופניים]], ורחוב ידידותי ל[[הולכי רגל]].
 +
 
 +
יש לציין כי קוריטיבה, פורטלנד מכילות מאות אלפי תושבים, והן מרכז מטרופליני שמשרת מיליוני תושבים. בוגטה היא עיר ענק המכילה 6 מיליון תושבים.
    
==יתרונות וחסרונות של תחבורת מעברים==
 
==יתרונות וחסרונות של תחבורת מעברים==