שינויים

נוספו 4,623 בתים ,  12:46, 27 בינואר 2023
שורה 18: שורה 18:     
==תאוריות קונספירציה==
 
==תאוריות קונספירציה==
תומכים רבים של טרמפ השתמשו בתאוריות קונספריציה במהלך קמפיינים שלו. הדבר כולל את "פיצה גייט" במהלך בחירות 2016 , קיו אנאן והטענות כי בחירות 2021 זויפו.  
+
תומכים רבים של טרמפ השתמשו בתאוריות קונספריציה במהלך קמפיינים שלו ובשנות כהונתו. הדבר כולל את "פיצה גייט" במהלך בחירות 2016 , קיו-אנאן, דיפ-סטייט, טענות לזיופי מקרי-ירי המוני על ידי מתנגדי [[תעשיית הנשק]], והטענות כי בחירות 2021 זויפו.
 +
 
 +
תאוריית '''[[פיצה גייט]]''' היא תאוריית קונספירציה הקושרת בין בכירי המפלגה הדמוקרטית לבין רשת פדופיליה וסחר בנשים. ב-19 במרץ 2016 חשבון הדואר האלקטרוני האישי של ג'ון פודסטה, יושב-ראש הקמפיין של הילרי קלינטון, נפרץ על ידי ממשלת רוסיה בהתקפה של פישינג והודעות האימייל שלו פורסמו על ידי ויקיליקס. תומכי תאוריית פיצה גייט טענו כי הודעות דואר אלקטרוני רבות הכילו מסרים מקודדים המתייחסים לסחר בבני אדם לצורך התעללות פולחנית שטניסטית וקישרו מספר מסעדות בארצות הברית לחברי המפלגה הדמוקרטית ולהתעללות מינית בילדים. התאוריה נחקרה ונשללה על ידי העיתונות והמשטרה.לקראת מועד הבחירות לנשיאות 2016 גברו באינטרנט השמועות ובאתר Reddit פורסמה טענה על מעורבותו של בית אוכל בשם "קומט פינג פונג" בבירה וושינגטון בשערורייה המדוברת. הסחר בנשים נוהל ככביכול ממרתף המסעדה אף כי למסעדה אין מרתף. אף כי טענה זו נדחתה על ידי גורמים רבים, היא הופצה בתפוצה רחבה. אתר הפייק ניוז Your News Wire הפיץ את התאוריה והופץ על ידי אתרים תומכי טרמאפ, כולל האתר SubjectPolitics.com שטען גם כי שוטרים של משטרת ניו יורק NYPD פשטו על מעונה של הילרי קלינטון.{{הערה|Silverman, Craig (November 4, 2016). "How A Completely False Claim About Hillary Clinton Went From A Conspiracy Message Board To Big Right Wing Blogs". BuzzFeed. Archived from the original on December 5, 2016}} התאוריה הופצה בהמשך בקרב אתרי חדשות ימנים הדבר כלל את InfoWars, Planet Free Will ואת The Vigilant Citizen. {{הערה| "Fake News Onslaught Targets Pizzeria as Nest of Child-Trafficking". The New York Times. Archived from the original on December 8, 2016.}} כמו כן הטענה קודמה על ידי פעילים ימנים כמו Mike Cernovich, Brittany Pettibone, ו Jack Posobiec. {{הערה|Fisher, Marc; Cox, John Woodrow; Hermann, Peter (December 6, 2016). "Pizzagate: From rumor, to hashtag, to gunfire in D.C." The Washington Post. Archived from the original on December 20, 2016}} לאחר הבחירות התאוריה הגלגלה לתאוריה נרחבת יותר - QAnon.
 +
 
 +
'''[[QAnon]]''', כקיצור של "Q Anonymous" (באנגלית: קיו האנונימי), היא תאוריית קשר בקרב הימין הקיצוני בארצות הברית ובקרב אנשים בעולם, המבוססת על פרסומיה באתרי אינטרנט 4chan של דמות מסתורית בשם Q באוקטובר 2017. לפי התאוריה, קיימת מזימה סודית כנגד דונלד טראמפ, ותומכיו שמונהגת בידי [[הדיפ סטייט]] בארצות הברית ומטרתה, להסתיר מלחמה סודית שמנהל הנשיא נגד רשת סחר בילדים למטרת מין שמפעילים פדופילים סוגדי שטן ששולטים בעולם. לטענת מאמיני התיאוריה, רשת המין כוללת אנשי הוליווד, בכירי ממשל וחברי המפלגה הדמוקרטית.  בפוסט טען Q שיש לו גישה למסמכים מסווגים בממשל האמריקאי שחושפים את רשת הסחר בילדים, ותיאוריות קונספירציה רבות נוספות, ביניהן הפצת הטענה שנגיף הקורונה הוא שקר שנוצר על ידי ממשלות העולם. סביב התיאוריה התפתחה תנועה הקרויה באותו שם שמורכבת מקהל המאמינים של התיאוריה, וביניהם כאלו שפרסמו את טענותיו של Q למטרות רווח. התנועה קוראת לאומה האמריקאית להוות "הפיכה נגדית" כנגד רשת הפדופילים שבה נלחם טראמפ לכאורה. התנועה אובחנה על ידי מספר מכוני מחקר אמריקאים כבעלת מאפיינים של כת.
    
==הכחשת מדע==
 
==הכחשת מדע==