שינויים

נוספו 1,216 בתים ,  11:33, 15 באוקטובר 2022
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1: −
'''מלכודת תעמולה''' הוא כל מקום מפגש ציבורי שאנשים נשארים בו כמות משמעותית של זמן לפחות בשל צורך ממשי להישאר בו או [[ציפייה חברתית]] לא לעזבו מהר מספיק ובכך גורמים להם לצפות בתוכו בעל כורכם בפרסומות של מוצרי [[תרבות הצריכה]] כגון פרסומות לפרוייקטיי נדל"ן מסחריים, [[מכונית|מכוניות מבוססות דלק-מאובן]], [[מזון מהיר]], [[חבילות טלוויזיה]], [[סרטי קולנוע]] ועוד.
+
'''מלכודת תעמולה''' אני מגדיר ככל מקום ציבורי שאנשים נשארים בו כמות זמן משמעותית בהקשר תעמולה (דקות רבות, שעות) ושניתן לפרסם בו פרסומות תעמולה גלויה או חבויה המקדמת אידאולוגיה מסוימת (כגון האידאולוגיה התרבותית-כלכלית של הממשל במדינה נתונה).
   −
דוגמאות בולטות למלכודות תעמולה הן אולמות קולנוע בהם מוצגים פרסומות באופן ברוטאלי לצופים (לעתים תוך חזרה על פרסומת מסוימת 3 פעמים או יותר), אולמות המתנה לרכבת תחתית או רכבת עילית ואף חדרי צפייה בטלוויזיה; גם סביבות אינטרנטיות מסוימות (בעיקר אלו הנחשבות ל"ממכרות") ודוגמה לכך היא [[משחקי סמארטפון]] יכולות להיתפש כמלכודות תעמולה במובן מסוים אם כי קל יותר לאדם לשלוט עליהן (בעיקר על אתרי אינטרנט שאותם ניתן לסגור וניתן [[חוסם פרסומות|לחסום בהם פרסומות]] על ידי שימוש בתוסף דפדפן ייעודי).
+
מקום המפגש הציבורי יכול להיות למשל תחנת רכבת תחתית, כביש פקוק, אולם קולנוע וכדומה;{{ש}}
 +
אפקט לכידת הקשב לתעמולה מתקבל בשל צורך ממשי של אנשים להישאר במקום זה או בשל {{המ|ציפייה חברתית}} לא לעזבו מהר מספיק ואשר כוחות שונים גורמים להם לצפות בתוכו בעל כורכם בפרסומות של שירותים ומוצרים שונים שאלמלא נלכדו במלכודת התעמולה, לא סביר שהיו צופים בהם.
 +
 
 +
הפרסומות במלכודת תעמולה יכולות לקדם אידאולוגיה במישרין או בעקיפין ולעודד תרבות צריכה, כגון דרך פרסומות לפרוייקטיי נדל"ן מסחריים, רכב פרטי, מזון מהיר, חבילות טלוויזיה, סרטי קולנוע ועוד.
 +
 
 +
קשה להעריך את ההשפעה של מלכודות תעמולה באופן כללי; כיום [[סמארטפון|סמארטפונים]] מסייעים להרחיק אנשים מתכנים במלכודת תעמולה אם כי במקרים רבים סמארטפונים משמשים בעצמם דרך להפיץ תעמולה (פרסומות ברוטאליות באפליקציות).
 +
 
 +
==דוגמאות==
 +
דוגמאות בולטות למלכודות תעמולה הן למשל:
 +
 
 +
* אולמות קולנוע בהם מוצגים פרסומות באופן ברוטאלי לצופים (לעתים תוך חזרה על פרסומת מסוימת 3 פעמים או יותר)
 +
* תחנות רכבת עילית ואף חדרי צפייה בטלוויזיה;
 +
* גם סביבות אינטרנטיות מסוימות (בעיקר אלו הנחשבות ל"ממכרות") ודוגמה לכך היא משחקי סמארטפון יכולות להיתפש כמלכודות תעמולה במובן מסוים אם כי קל יותר לאדם לשלוט עליהן (בעיקר על אתרי אינטרנט שאותם ניתן לסגור וניתן [[חוסם פרסומות|לחסום בהם פרסומות]] על ידי שימוש בתוסף דפדפן ייעודי).
 +
 
 +
==ראו גם==
 +
* [[תרבות הצריכה]]
 +
 
 +
[[קטגוריה:תעמולה]]
6,923

עריכות