נוספו 2,514 בתים
, 10:01, 17 בפברואר 2008
[[Image:Fairtrade.png|thumb|[[International Fairtrade Certification Mark]]]]
'''אישור סחר הוגן''' היא מערכת של אישורי מוצרים שנועדה לאפשר לאנשים לזהות מוצרים שעומדים בתקנים של [[סחר הוגן]], כלומר בתקנים מסויימים של סביבה, עבודה ופיתוח. גוף לקביעת תקנים FLO International, וגוף להספקת התקנים FLO-CERT, מפקחים יחד על מערכת תקינה שמאפשרת בחינה בלתי תלויה של עסקים כדי להבטיח שהתנאים המוסכמים אכן מתקיימים. חברות המציעות מוצרים שעונים לסטנדרטים של סחר הוגן יכולות לבקש רשיון לשימוש בסמל אישור הסחר ההוגן במוצרים שלהם.
מערכת אישורי הסחר ההוגן של FLO International מכסה תחום גדל של מוצרים כולל [[בננות]], [[דבש]], [[תפוזים]], [[קקאו]], [[כותנה]], [[פירות יבשים]], ירקות ופירות וטריים, [[מיצים]], [[אגוזים]], [[שמני מאכל]], [[זרעים]], [[קינואה]], [[אורז]], [[תבלינים]], [[סוכר]], [[תה]], ו[[יין]].
כמו רוב הנסיונות לפיתוח בינלאומי, היוזמה של אישורי סחר הוגן זוכה לביקורת מצדדים שונים של הזירה הפוליטית. כמה כלכלנים וצוותי חשיבה שמרנים רואים בסחר ההוגן סוג של [[סובסידיה]] שמעקבת פיתוח. חלקים בשמל הפוליטי מאשימים את הסחר ההוגן על שהוא לא מאתגר כראוי את מערכת הסחר העולמית הנוכחית.
בשנת 2006 היקף המכירות העולמי של מוצרים בעלי אישורי סחר הוגן הסתכמו בכך 1.6 [[לירות שטרלינג]], עליה של 41% בהשוואה לשנה הקודמת.
<ref name="FLO-International">Fairtrade Labelling Organizations International (2007). www.fairtrade.net.</ref>
נכון לדצמבר 2006, 569 ארגוני ייצור ב-58 מדינות מתפתחות היו בעלי אישורי סחר הוגן.<ref name="FLO-International"/>
==הערות שוליים==
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:עובדים ועבודה]]
[[קטגוריה:ייצור]]
[[קטגוריה:סחר]]
[[קטגוריה:גלובליזציה]]
[[קטגוריה:סביבתנות]]