שינויים

מ
שורה 56: שורה 56:     
==המחאה נגד הארגון==
 
==המחאה נגד הארגון==
בשנת 1999 היתה מחאה מפורסמת נגד הארגון שכונתה "הקרב על סיאטל". והיתה אחד הארועים הבולטים בתנועה שכונתה "[[אנטי גלובליזציה]]" ולמעשה כוונה נגד ארגונים כלכליים גדולים ותגאידים רב לאומיים. המפגינים באו למחות בסיאטל על רקע כינוס של ארגון הסחר העולמי בעיר. כ-50 אלף מפגינים התעמתו עם המשטרה בהפגנות ופעולות של [[פעולה ישירה]] של חסימת צמתים וכבישים. הדבר הוביל להטלת עוצר חלקי על העיר, לשיבוש של הוועידה עצמה ולמעצר רבים מן המפגינים. מחאות דומות היו בערים רבות נוספות בעולם כולל גם בישראל. הההפגנות גרמו לעניין בינלאומי בתקשורת העולמית שעד אז נהגה לתאר את ארגון הסחר העולמי בצורה חיובית בלבד ובאופן כללי להתעלם מפעילותו והשפעתו של הארגון על הכלכלה ולראות בהסכמים בינלאומיים דבר שהוא חיובי בלבד ולא כרוך במאבקים פוליטיים בין אליטה כלכלית בינלאומית לבין קהילות אחרות כמו פועלים, פעילי סביבה ארגוני זכויות נשים ועוד. בעקבות ההפגנה בסיאטל החלו הפגנות המוניות דומות ואף גדולות בהרבה במוקדים של כינוסים של ארגון הסחר העולמי וכן כינוסים של גופים דומים כמו הבנק העולמי, ה-OECD ועוד.  
+
בשנת 1999 הייתה מחאה מפורסמת נגד הארגון שכונתה "הקרב על סיאטל". והייתה אחד האירועים הבולטים בתנועה שכונתה "[[אנטי גלובליזציה]]" ולמעשה כוונה נגד ארגונים כלכליים גדולים ותאגידים רב לאומיים. המפגינים באו למחות בסיאטל על רקע כינוס של ארגון הסחר העולמי בעיר. כ-50 אלף מפגינים התעמתו עם המשטרה בהפגנות ופעולות של [[פעולה ישירה]] של חסימת צמתים וכבישים. הדבר הוביל להטלת עוצר חלקי על העיר, לשיבוש של הוועידה עצמה ולמעצר רבים מן המפגינים. מחאות דומות היו בערים רבות נוספות בעולם כולל גם בישראל. ההפגנות גרמו לעניין בינלאומי בתקשורת העולמית שעד אז נהגה לתאר את ארגון הסחר העולמי בצורה חיובית בלבד ובאופן כללי להתעלם מפעילותו והשפעתו של הארגון על הכלכלה ולראות בהסכמים בינלאומיים דבר שהוא חיובי בלבד ולא כרוך במאבקים פוליטיים בין אליטה כלכלית בינלאומית לבין קהילות אחרות כמו פועלים, פעילי סביבה ארגוני זכויות נשים ועוד. בעקבות ההפגנה בסיאטל החלו הפגנות המוניות דומות ואף גדולות בהרבה במוקדים של כינוסים של ארגון הסחר העולמי וכן כינוסים של גופים דומים כמו הבנק העולמי, ה-OECD ועוד.  
    
לסבבי שיחות רבים בשנים 2000-2003 של ארגון הסחר הבינלאומי הגיעו מפגינים מכל העולם בכדי למחות על מדיניות הארגון ועל התעלמותו מזכויות האזרחים בארצותיהם. המחאה נראתה ונשמעה ברחבי העולם וסבבי שיחות אחדים הסתיימו בלא תוצאות.
 
לסבבי שיחות רבים בשנים 2000-2003 של ארגון הסחר הבינלאומי הגיעו מפגינים מכל העולם בכדי למחות על מדיניות הארגון ועל התעלמותו מזכויות האזרחים בארצותיהם. המחאה נראתה ונשמעה ברחבי העולם וסבבי שיחות אחדים הסתיימו בלא תוצאות.