שינויים

יצירת דף עם התוכן "== רקע == המכתב פורסם כאשר התחילת המאב ק נגד דור 5 של התקשורת הדיגיטלית. מדובר בו לא רק על דו..."
== רקע ==
המכתב פורסם כאשר התחילת המאב ק נגד דור 5 של התקשורת הדיגיטלית. מדובר בו לא רק על דור 5 אלה גם עלקרינה בכלל - גם לפני דור 5. לכן הוא חשוב להבנת המצב בנושא הקרינה בכלל ודור 5 בפרט.
== תוכן המכתב בתרגום לעברית ==
מדענים מזהירים מפני השפעות בריאותיות חמורות של 5G

13 בספטמבר 2017

אנו החתומים, יותר מ -180 מדענים ורופאים מ -35 מדינות, ממליצים על מורטוריום על פריסת בפתיחת הדור החמישי של התקשורת הדיגיטלית עד שהסכנות פוטנציאליות לבני אדם לבריאות ולסביבה נחקרו במלואם על ידי מדענים לא תלוויים בתעשייה.


הדור החמישי יגדיל באופן משמעותי את החשיפה לקרינה אלקטרומגנטית בתדר גלי רדיו (RF-EMF) בהשוואה ל - 2G, 3G, 4G, Wi-Fi וכו 'שמשמשים עבור התקשורת הדיגטלית שכבר קיימת. הוכח כי RF-EMF מזיקה לבני האדם ולסביבה.
(הערה: קישורים כחולים למטה הם הפניות.)

5G מוביל לעלייה מאסיבית של חשיפה בכפייה לקרינה אלחוטית. טכנולוגיית 5G יעילה רק למרחקים קצרים. הקרינה ממנו מתקשה לעבור דרך חומר מוצק. אנטנות חדשות רבות יידרשו ויישום בקנה מידה מלא יביא לאנטנות כל 10 עד 12 בתים באזורים עירוניים, ובכך יגדיל באופן מסיבי את החשיפה בכפייה.

עם "השימוש הנרחב יותר ויותר בטכנולוגיות אלחוטיות", איש אינו יכול להימנע מחשיפה.

כי מספר משדרי ה 5G (אפילו בתוך דיור, חנויות ובבתי חולים) על פי ההערכות, יגיע ל 10 עד 20 מיליארד (כדי לקשר למקררים, מכונות כביסה, מצלמות מעקב, מכוניות ונוסעים עצמית באוטובוסים וכו ') שיהיו חלק מהאינטרנט של הדברים. כל אלה יחד יכולים לגרום לעלייה ניכרת בחשיפה הכוללת לטווח ארוך של RF-EMF לכל אזרחי האיחוד.

'''השפעות מזיקות של חשיפה RF-EMF כבר מוכחות'''

יותר מ -230 מדענים מ -41 מדינות הביעו את "הדאגות הרציניות" שלהם לגבי חשיפה גוברת והולכת וגוברת ל- EMF הנוצרת על ידי מכשירים חשמליים ואלחוטיים כבר לפני פריסת 5G נוספת. הם מתייחסים לעובדה ש"פרסומים מדעיים רבים אחרונים הראו זאת EMF משפיע על אורגניזמים חיים ברמות רבות מתחת לרוב ההנחיות הבינלאומיות והלאומיות ”. ההשפעות כוללות סיכון מוגבר לסרטן, לחץ בתאים, עלייה ברדיקלים חופשיים מזיקים, נזקים גנטיים, מבניים
ושינויים תפקודיים במערכת הרבייה, ליקויי למידה וזיכרון, הפרעות נוירולוגיות, והשפעות שליליות על הרווחה הכללית אצל בני אדם. הנזק הוא הרבה מעבר למין האנושי, כי גוברת העדויות להשפעות מזיקות לצמחים ובעלי חיים כאחד.

לאחר שנכתבה פניית המדענים בשנת 2015 מחקרים נוספים אישרו באופן משכנע סיכונים בריאותיים חמורים מקרינת RF-EMF מטכנולוגיה אלחוטית. המחקר הגדול בעולם (בעלות של 25 מיליון דולר) התוכנית הלאומית לטוקסיקולוגיה (NTP), מראה עלייה משמעותית סטטיסטית בשכיחות סרטן מוח ולב אצל בעלי חיים שנחשפו ל- EMF מתחת ל- תקן ה ICNIRP (הוועדה הבינלאומית להגנה מפני קינה בלתי מיננת) המקובל ברוב המדינות. תוצאות אלה תומכות בתוצאות מחקרים אפידמיולוגיים בבני אדם, על קרינת RF וסיכון לגידולי מוח. מספר גדול של דוחות מדעיים שעבאו ביקורת עמיתים
מוכיחים פגיעה בריאות האדם כתוצאה מקרינה אלקטרו מגנטית - EMFs.

הסוכנות הבינלאומית לחקר סרטן (IARC), סוכנות הסרטן של הבריאות העולמית ארגון (WHO), בשנת 2011 הגיע למסקנה ש EMFs בתדרים 30 KHz - 300 GHz הם ככל הנראה מסרטנים לבני אדם (קבוצה 2B). עם זאת, מחקרים חדשים כמו מחקר NTP שהוזכרו לעיל וכמה חקירות אפידמיולוגיות, כולל המחקרים האחרונים בנושא שימוש בטלפונים ניידים וסיכוני סרטן מוח אישרו בודאות שקרינת RF-EMF מסרטנת לבני אדם.

הנחיית EUROPA EM-EMF 2016 קובעת כי "יש עדויות חזקות לחשיפה לטווח הארוך לתופעות EMF מסוימות הוא גורם סיכון למחלות כמו סרטן מסוים, מחלת אלצהיימר ו[[ירידה בפוריות גברים]]… תסמיני רגישות לקרינה נפוצים (רגישות יתר אלקטרומגנטית) כוללים כאבי ראש, [[הפרעות קשב וריכוז]], בעיות שינה, דיכאון, חוסר אנרגיה, עייפות ותסמינים דמויי שפעת. "


חלק הולך וגדל מהאוכלוסייה האירופית מושפע מתסמיני בריאות לקויה שבמשך שנים רבות היו קושרו לחשיפה ל- EMF ולקרינה אלחוטית בספרות המדעית. ההצהרה המדעית בינלאומית בנושא רגישות לקרינה ורגישות כימית מרובה (MCS), בריסל 2015, מצהירה כי: "לאור הידע המדעי הנוכחי שלנו, אנו בכך מדגישים את כל הלאומים והבינלאומיים גופים ומוסדות ... להכיר ב- רגישות לקרינה ו- MCS כמפגעים רפואיים אמיתיים אשר גורמיל למחלות העשויות ליצור מפגע בריאותי גדול בשנים הבאות ברחבי העולם, כלומר בכל המדינות המטמיעות שימוש בלתי מוגבל בטכנולוגיות אלחוטיות מבוססות שדה ומשווקות חומרים כימיים ... חוסר מעש הוא עלות לחברה ואיננו אפשרי עוד ... אנו פה אחד הכרנו בסכנה חמורה זו לבריאות הציבור ... כי ננקטים אמצעי מניעה ראשוניים מרכזיים בראש סדר העדיפויות, להתמודד עם המגיפה העולמית הזו בפרספקטיבה. "

'''אמצעי זהירות'''

עקרון הזהירות (אונסק"ו) אומץ על ידי האיחוד האירופי 2005: "כאשר פעילות אנושית עשויה להוביל לפגיעה פסולה מבחינה מוסרית ומבחינה מודעית אפרית אך איננה בטוחה, יבוצעו פעולות כדי לימנוע או
לצמצם את הפגיעה הזו. "

החלטה 1815 (מועצת אירופה, 2011): "ננקוט בכל האמצעים הסבירים להפחתת החשיפה לשדות אלקטרומגנטיים, במיוחד לתדרי רדיו מטלפונים ניידים, ובמיוחד לחשיפה ילדים וצעירים שנראים כי הם נמצאים בסיכון הגבוה ביותר לגידולים סרטניים בראש ... האסיפה ממליצה חזק
להחיל את העיקרון ALARA (נמוך ככל האפשר), המכסה הן את ההשפעות התרמיות והן את ההשפעות הביולוגיות [הלא-תרמיות] של קרינה אלקטרומגנטית ו " לשפר סטנדרטים ואיכות הערכת הסיכונים ".

קוד נירנברג (1949) חל על כל הניסויים בבני אדם, ובכך כולל הפעלת 5G עם חשיפה RFF-EMF גבוהה יותר. כל הניסויים מסוג זה: "צריכים להיות מבוססים על ידע קודם (למשל ציפייה הנגזרת מניסויים בבעלי חיים) המצדיקה את הניסוי. שום ניסוי לא צריך להערך, כאשר קיימת סיבה להאמין שמוות או פציעה יתרחשו; מלבד, אולי באותם הניסויים שבהם הרופאים שעורכים את הניסוי עורכים אותו על עצמם. "(קוד נירנברג נקודות 3-5). מחקרים מדעיים שפורסמו כבר מראים שיש "סיבה להאמין" בסכמה בריאתית אמיתית.

סוכנות הסביבה האירופית (EEA) מתריעה על "סיכון קרינה ממכשירים יומיומיים", למרות שהקרינה מתחת לתקני ה WHO / ICNIRP. היא מסכמת: "ישנם דוגמאות רבות לאי השימוש בעקרון הזהירות בעבר, שהביאו לפגיעה חמורה ולעיתים קרובות נזק בלתי הפיך לבריאות ולסביבה ... חשיפות מזיקות יכולות להיות נפוצות לפני שיש הן עדות מדעית 'משכנעת' לפגיעה כתוצאה מחשיפות לטווח הארוך, והן להבנה ביולוגית [מנגנון] כיצד נגרם נזק זה. "

'''"הנחיות בטיחות" מגנות על התעשייה - לא על הבריאות'''

ההנחיות הבטיחותיות הנוכחיות של ICNIRP מיושנות. כל ההוכחות לפגיעה שהוזכרו לעיל מתעוררות למרות שהקרינה נמצאת מתחת ל"הנחיות הבטיחות "של ICNIRP. לכן תקני בטיחות חדשים הם נחוצים. הסיבה להנחיות המטעות היא כי "ניגוד אינטרסים של חברי ICNIRP עקב מערכות היחסים ביניהן עם חברות התקשורת הדיגיטלית או חברות חשמל פוגעות בחוסר משוא פנים שצריך לנהל את הרגולציה של תקני חשיפה ציבורית לקרינה בלתי מייננת ... להערכת סיכוני הסרטן זה הכרחי לכלול מדענים בעלי יכולת ברפואה, במיוחד באונקולוגיה. "

ההנחיות הנוכחיות של ICNIRP / WHO לגבי EMF מבוססות על ההשערה המיושנת כי "ההשפעה הקריטית של חשיפת RF-EMF הרלוונטית לבריאות ובטיחות האדם היא חימום של רקמות חשופות." עם זאת, מדענים הוכיחו כי סוגים רבים ושונים של מחלות ונזקים נגרמים ללא חימום ("השפעה לא תרמלית") ברמות קרינה הנמצאות הרבה מתחת להנחיות ICNIRP.

אנו קוראים לאיחוד האירופי:

1) לנקוט בכל האמצעים הסבירים כדי לעצור את התרחבות ה- RF-EMF ,5G עד שמדענים עצמאיים יוכלו להבטיח כי 5G ורמות הקרינה הכוללות הנגרמות על ידי RF-EMF (5G יחד עם 2G, 3G, 4G, ו- WiFi) לא יזיקו לאזרחי האיחוד האירופי, במיוחד לתינוקות, ילדים ונשים בהריון כמו גם לסביבה.

2) להמליץ ​​לכל מדינות האיחוד, במיוחד סוכנויות בטיחות קרינה שלהן, לעקוב אחר ההחלטה 1815 וליידע את האזרחים, כולל, מורים ורופאים, על הסיכונים הבריאותיים של קרינת RF-EMF , כיצד ומדוע להימנע מתקשורת אלחוטית, במיוחד ב / ליד למשל מעונות יום מרכזים, בתי ספר, בתים, מקומות עבודה, בתי חולים וטיפול בקשישים.

3) למנות באופן מיידי, כוח משימה של האיחוד האירופי, עצמאי, ללא השפעה תעשייה, מורכבת ממדענים אמיתיים מתחום הבריאות והקרינה האלקטרומגנטית בתדר רדיו ללא משוא פנים ללא ניגודי אינטרסים 1 כדי להעריך מחדש את הסיכונים הבריאותיים
ו:

א) להחליט לגבי "תקני חשיפה מקסימאלית" החדשים והבטוחים עבור כל התקשורת האלחוטית בתוך האיחוד האירופי.

ב) ללמוד את החשיפה הכוללת והמצטברת המשפיעת על אזרחי האיחוד.

ג) ליצור כללים שייקבעו / יאוכפו בתוך האיחוד האירופי לגבי הדרך להימנע מחשיפה העולה על "תקני החשיפה המקסימלית הכוללת של האיחוד האירופי" הנוגעים לכל סוגי EMF כדי להגן על אזרחים, במיוחד תינוקות, ילדים ונשים הרות.

4) למנוע מהתעשייה האלחוטית / טלקומית באמצעות ארגוני הלובי שלה לשכנע את EUofficials לקבל החלטות לגבי הפצה נוספת של קרינת RF כולל 5G באירופה.

5) להעדיף וליישם טלקומוניקציה דיגיטלית קווית במקום אלחוטית.

אנו צופים ממך תשובה לא יאוחר מתאריך 31 באוקטובר 2017 לשתי החותמים שהוזכרו לראשונה
לגבי האמצעים שתנקוט בכדי להגן על תושבי האיחוד האירופי מפני קרינת RF-EMF ובעיקר 5G
. קריאה זו ותגובתך יהיו זמינים לציבור.

הוגש בכבוד,
Rainer Nyberg, EdD, פרופ 'אמריטוס (Åbo Akademi), Vasa, פינלנד (NRNyberg@abo.fi)

לנרט הרדל, MD, PhD, פרופסור (עמית) המחלקה לאונקולוגיה, הפקולטה לרפואה ובריאות,
בית החולים האוניברסיטאי, Örebro, שוודיה (lennart.hardell@regionorebrolan.se)

אנו נוסיף חתימות לרשימה הבאה

מקור:

[https://ehtrust.org/wp-content/uploads/Scientist-5G-appeal-2017.pdf Scientists warn of potential serious health effects of 5G]
4,291

עריכות