להחזיק משרד או לא? - יוזמת הטרנזישן

"להחזיק משרד או לא?" הוא אחד המרכיבים במודל יוזמת הטרנזישן. המודל נוצר כדי לעזור לפעילים להפעיל את יוזמת הטרנזישן בקהילתם. המודל מחולק לחמישה שלבים. "להחזיק משרד או לא?" הוא אחד המרכיבים בשלב השני "מעמיקים".

האתגר

האם יוזמתכם תפיק תועלת מהחזקת מרחב עבודה ייעודי?

תיאור

חלק מיוזמות הטרנזישן הממוסדות והוותיקות ביותר מחזיקות משרד, אך רובן לא. המכשולים המרכזיים להחזקת משרד הם עלויות ההשכרה והצוות (לחימום, תאורה, שקיות תה, נייר וכד' גם יש השפעה, אך היא מינורית, באופן יחסי). זוהי מחויבות שאין להתייחס אליה בקלות דעת...

פתרון

שולחן אוכל או פינה בבית קפה מקומי יכולים למלא את צרכיה של יוזמת טרנזישן, אך אם אתם מחליטים שאתם זקוקים למשהו יותר פורמלי, וודאו כי הוא משרת שימושים רבים, כגון לצורך עבודה, עריכת פגישות, אירועים חברתיים או לשמש כבית קפה, ספריה או מרכז פתוח למתן ייעוץ בנושא התייעלות אנרגטית וצדדים נוספים של טרנזישן.

תיאור מלא

בטרנזישן טאון קינגסטון אמרו כי הם אינם רוצים או זקוקים למשרד. הם מקיימים את האירועים שלהם באולמות מקומיים, את המפגשים בבתיהם של חברי היוזמה ושומרים על קשר סדיר באמצעות דואר אלקטרוני ו- twitter.

בארט אנדרסון מיוזמת הטרנזישן "פאלו אלטו" בארצות הברית אימץ את הרעיון של 'להישאר קליל'. הוא טען שעבור קבוצות כגון זו שלו, קיום המפגשים בבתי החברים הנו יתרון, ושבטרנזישן רצוי לנקוט באותה הגישה הגוברת בתאגידים – עידוד עבודה מהבית, בכדי ליצור פחות בירוקרטיה. בפאלו אלטו מעוניינים לדחות את השימוש במשרד ככל הניתן.

יוזמת 'טראוסנוויד לנדרינדון' (Trawsnewid Llandrindon) קיבלו החלטה דומה, בכך שאת מפגשיהם הם מקיימים בבתי קפה מקומיים. לטרנזישן עמק סאן פרננדו בארצות הברית ישנו 'מעגל שוק', המזמין אנשים להיפגש בשוק האיכרים המקומי. במידה ומגיעים שלושה אנשים או יותר, הפגישה מתקיימת. במידה ומגיעים פחות משלושה אנשים, הם עושים את הקניות וממשיכים לדרכם. טרנזישן לוס אנג'לס מדווחים שהם אינם זקוקים למרחב משרדי - הם מעדיפים לוודא שבאתר האינטרנט שלהם מופיעות הזדמנויות רבות למפגשים לאורך השנה.

עם זאת, ליוזמות מסוימות משרד נעשה חיוני לצמיחה, ויש צורך להשגת מימון. משרדה של עיירת הטרנזישן 'טוטנס', אשר תואר בעבר על ידי ה- Sunday Telegraph כ- "מקבץ חדרים רעוע", כולל גם חדר ישיבות, המשמש את מרבית קבוצות העבודה ולאירועים קטנים. המשרד פתוח בזמנים מסוימים עבור אנשים להגיע. עם זאת, המשרד מצריך עובד אחד (מאוד עסוק) במשרה חלקית לאחזקתו. המשרד ממומן באופן חלקי, על ידי כך שמובטח כי אחוז מסוים מהתרומות ישמש ל- 'שירותים מרכזיים' (אף על פי שלא כל תורם יסכים לכך), וכן על ידי תומכים התורמים מדי חודש. במשרד מתאפשר למתנדבים לעבוד לסירוגין במשמרות (hot desk).

מציאת משרד במחיר סביר עשויה להיות משימה קשה, אך מרכז מקומי ('Hub') יכול להציע לעיתים מרחב במחיר סביר ואפשרות ל"רישות" עם יוזמות מקומיות אחרות. ישנן מדינות בהן קיימת 'רשת החנויות הריקות' המעודדת אנשים להשתמש באופן זמני ויצירתי בחנויות ריקות, דרך אשר יכולה להיות נהדרת לקיים מגע ויזואלי עם אנשים.

קישורים חיצוניים

מקור הטקסט מאתר רשת הטרנזישן העולמית