שמן דקלים

מתוך אקו-ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

שמן דקלים (או שמן דקל) הוא שמן המופק מרסק של ציפת פרי עצי דקל טרופיים. לשמן דקלים מגוון שימושים בייצור והכנת מזון, סבון, קוסמטיקה וביו דיזל והוא מהווה כשליש מצריכת השמן הצמחי העולמי. היקף שוק שמן הדקל מוערכת בכ-42 מיליארד דולר בשנה והשחקניות הגדולות בתחום הן מלזיה ואינדונזיה האחראיות לכ-85% מהייצור ומהיצוא. מסוף המאה ה-20 עלתה מאוד הדרישה לשמן דקלים ובעקבות זאת ביראו המדינות המייצאות שטחי ענק של יער טרופי ותיק עבור שתילת עצי דקל לשמן, באופן שמעורר מחאה של ארגוני סביבה וקיימות.

בעוד שחברות כמו יוניליוור, לוראל, וג'ונסון אנד ג'ונסון נטלו אחריות והפסיקו כליל להשתמש בשמן דקלים ממקורות לא-מתחדשים, חברות אחרות כמו מקדונלד'ס, פרוקטר אנד גמבל ווולמארט בולטות במיוחד בהתעלמות שלהן מהנושא[1].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ אינפוגרפיקה של תחקיר עומק של הגארדיאן [1], אפריל 2015
Stub general.png ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לאקו-ויקי ולהרחיב אותו.